Denne gang skal de handle om at så karse.. :)
Et lille projekt som er super nemt at lave med borgere i alle aldre og går under kategorien motorisk. Da det indeholder både pincet-greb og andre fin motoriske bevægelser.
Jeg har leget lidt med tanken om cyklussen omkring fugle - det er derfor en grund til at karsen bliver sået i halve æggeskaller..
Det du skal bruge er:
1 æg
Æggebæger
Et glas (til æggeblomme/æggehviden)
Vat
Vand
Karse
Så tager du ægget og deler, så vidt muligt midt over, og hælder æggeblomme og hvide op i glasset
Derefter skal æggeskallerne skylles under vandhanen, for at fjerne evt. rester af. Så taget vattet - det gøre vådt og placeres i æggeskallerne. De skal gerne være så vidt muligt fyldt med vand, men uden at det sjapper.. :)
sidste skridt på vejen er at hælde karsefrø på vattet
Karse er en meget vitaminrig krydderurt, som bruges til madlavning.. (følg med i bloggen :) )
Du passer din karse bedst således:
- Frøene må ikke blive dækket til
- indtil spiringen er i gang har karsen godt af at stå et mørkt sted
- Husk altid at holde vatten fugtigt.
- Karse frøene burde spirer og være spiselige efter 7- 10 dage
- Velbekomme
Ingen kommentarer:
Send en kommentar